Hieman minusta

Oma kilpatanssiurani alkoi 80- luvun lopulla ja kilpailu-ura päättyi ammattilaisena vuonna 2007. Tanssinopettajana olen toiminut vuodesta 2005, jolloin siirryimme parini Mika Honkasen kanssa ammattilaisiksi. Amatööriuralla kuuluimme Mikan kanssa Suomen vakiotanssien kärkipareihin usean vuoden ajan ja saavutimme myös SM-pronssia. Suomen maajoukkueeseen kuuluimme viisi vuotta. Ammattilaisina tanssiessamme parhaimpiin tuloksiimme kuuluu sijoittuminen EM-kisoissa 10. sijalle, SM-hopeaa sekä International Open Rising Star kilpailujen 7.sija.
Tanssissa minua on viehättänyt aina  liikekieli ja esteettisyys, musiikki ja tunnelma sekä luovuus.

Vakiotanssijana koen, että en voi saavuttaa vastaavaa kokemusta liikkeestä mitenkään muuten kuin tanssiessani nimenomaan vakiotansseja. Se on kiehtova yhdistelmä tunnetta, joka koostuu sekä oman kehon aistimisesta että yhteisestä liikekokemuksesta parin kanssa. 

Nautin valtavasti tanssin tuomasta sosiaalisesta ympäristöstä. Opetuksessa on mahtavaa, kun hyvällä meiningillä tehdään töitä tanssijoiden pienempien tai suurempien tavoitteiden saavuttamiseksi.  

Olen ammatiltani myös varhaiskasvatuksen opettaja ja olen työskennellyt pääasiassa esiopetusikäisten lasten kanssa. Pedagoginen ja didaktinen näkemykseni tulee pitkälti näiden opintojen myötä. Työni kautta olen perehtynyt mm. positiiviseen pedagogiikkaan ja esimerkiksi siihen, miten oleellista on, että oppilas (lapsi tai aikuinen) ymmärtää käytettävien käsitteiden merkityksen. Jos oppilaalta ja opettajalta puuttuu ns. yhteinen kieli, on oppiminen vaikeaa. Tämä  yhteinen kieli pitää tietoisesti rakentaa.

Opettamisessa minua kiehtovat ihmisen ajatteluprosessi ja oivaltamisen hetki, kun oppilas pukee oppimansa omiksi sanoiksi ja omaksi kokemukseksi. Ja se, miten samat ilmiöt näkyvät meissä ihmisissä lapsena ja aikuisena, ne vain muuttavat jonkin verran muotoaan. Se tuo minusta armollisuutta sekä lapsille että aikuisille.