MYÖNTEISELLÄ ILMAPIIRILLÄ ON POSITIIVINEN VAIKUTUS MEIHIN KAIKKIIN!

29.10.2018

Ja me teemme sen yhdessä -tanssikilpailuissakin.

Olen mielenkiinnolla seurannut eri ihmisten julkaisuja Elevent Star Freedom to Dance -tapahtumasta. Ja wau, millaista palautetta se onkaan saanut! Tässä kohtaa onnittelut Helenalle ja koko tiimille, jotka ovat onnistuneesti organisoineet tapahtuman!

Elevent Star Freedom to Dance kilpailu oli monien facebook-kirjoitusten mukaan upea ja tunnelmallinen tapahtuma. Useassa kirjoituksessa on tuotu esille se, miten yleisö kannusti pareja ja ilmapiiri oli positiivinen, yhteisöllinen ja rento. Harmittaa, että itse en päässyt paikalle. Olisi ollut kiva olla mukana!

Peilaan ajatuksiani ja tuota tapahtumaa oman koulutukseni kautta. Tällä kertaa erityisesti tunteiden tarttumisen ja yhteisöllisyyden merkityksen näkökulmasta.

Tunteet tarttuvat, niin positiiviset kuin negatiiviset. Ja tuossa kilpailutapahtumassa ovat tarttuneet selkeästi positiiviset tunteet: ilo, onnellisuus, kiitollisuus, myötätunto. Paikalla olleet ihmiset ovat tuoneet näitä jo lähtökohtaisesti tullessaan tilaisuuteen ja ylläpitäneet näitä tunteita sekä itse että toisia peilaamalla. Tällaisessa ilmapiirissä on tanssijoiden hyvä mennä lattialle. Tuntea ihmisten tuki, että jee -tehkää parhaanne ja ylittäkää itsenne!

Myös järjestävä organisaatio oli halunnut luoda tapahtumalle ympäristön, jossa niin kilpailijat, toimihenkilöt kuin yleisökin voisivat saavuttaa hyvän mielen ja nauttia tapahtumasta omasta roolistaan käsin. Yhteisöllisyyden kokeminen on meille ihmisille merkittävä asia. Haluamme kuulua johonkin, haluamme tulla nähdyksi ja kuulluksi. Kilpailutilanteessa on helposti vallalla negatiiviset tunteet: pelko, jännitys, ahdistus, turhautuminen, vihakin. Jos emme tietoisesti pyri niistä eroon, ne tarttuvat koko ajan meistä toisiimme.

Mielestäni koko tanssiväen, olemme sitten mukana tanssimaailmassa missä roolissa tahansa, olisi syytä pysähtyä kysymyksen äärelle: " Mitä minä tuon tullessani kilpailuihin? Millaista tunnetta minä välitän?" Omalla, tietoisella tunnetilalla voi muuttaa vallitsevaa ilmapiiriä kohti positiivisempaa suuntaa. Viikonlopun tanssitapahtuma Vanhalla Ylioppilastalolla on esimerkki juuri siitä! Olen vahvasti sitä mieltä, että tällä on merkitystä siihen, miten ihmiset lajin parissa viihtyvät ja millaista parien on tulla tanssimaan eteemme. Ja uskon, että tanssijat pystyvät parhaimpaansa, kun vallitseva ilmapiiri on kannustava ja hyväksyvä. Kilpailijoilla on jo itsessään tekemistä -oppia tunnistamaan omat tunnetilat ja tarpeet kisatilanteessa. Erityisen tärkeänä pidän meidän ammattilaisten esimerkkiä. Millaisia kohtaamisia me mallinnamme omalla käytöksellämme?

Lämpimiin kohtaamisiin! Satu <3